Se amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa. Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta. Se inteapa fundul aluatu
Se amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa. Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta. Se inteapa fundul aluatului cu o furculita si se da la copt 15 minute. Se aleg pere care nu trebuie sa fie prea coapte, se curata, se taie in doua si se scoate mijlocul cu simburi. Se aranjeaza peste coca formind o margareta, iar la mijloc se pune o rondela taiata dintr-o jumatate de para. Se toarna peste toata suprafata smintina proaspata, indulcita si amestecata cu lichiorul. Se da 30 minute la cuptor.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii