Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se
Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute.
Pentru crema se masoara frisca lichida si laptele. Din lapte se opreste o cantitate mica pe care o amestecam bine cu ouale si amidonul. Se pun intr-o cratita untul, zaharul, frisca lichida, restul de lapte si zaharul vanilat si se dau in fiert. Se ia cratita de pe foc si se adauga compozitia cu ou si amidon. Se amesteca bine pana se intareste, eventual se mai tine putin pe foc, amestecand continuu.
Se pune la racit, in apa rece. Fructele se decojesc, se taie bucati si se calesc in unt si o lingura de zahar alb, pana se inmoaie putin si se evapora apa. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se lasa la racit
Se pregateste glazura: se bat spuma ouale cu zaharul pudra, se adauga frisca lichida si amidonul, iar apoi se pune deoparte.
Se topeste ciocolata, se asaza blatul in forma si se asaza un strat de ciocolata peste blat. Se da la frigider , 2-3 minute, ca sa se intareasca ciocolata. Se bate crema de vanilie cu mixerul, la turatie mare, pentru omogenizare si se asaza pe blat. Peste crema se pun fructele (care intre timp s-au scurs de zeama), iar deasupra se toarna glazura. Aranjam marginile aluatului cu o furculita, iar in final se da tarta la cuptor, la foc mic.
Se poate servi cu frisca, sos de fructe sau pur si simplu la cafea
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macAm facut acest tort pentru ziua fiului meu. Cand l-am intrebat ce tort ar vrea, mi-a spus ca poate sa fie cu orice, in afara...
Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii