Tarta cu piersici si crema de vanilie

Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta cu piersici si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200g faina
  • 1 ou
  • 100g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250ml lapte
  • 250ml frisca lichida
  • 45g amidon
  • 3 oua mijlocii
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 60g unt
  • 50g zahar alb
  • 50g zahar brun
  • Fructe:
  • 4 piersici mijlocii
  • 15g unt
  • 1 lingura zahar alb
  • Glazura:
  • 2 oua
  • 40g zahar pudra
  • ½ ceasca frisca lichida
  • 1 ½ lingura amidon
  • 60g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute.

Pentru crema se masoara frisca lichida si laptele. Din lapte se opreste o cantitate mica pe care o amestecam bine cu ouale si amidonul. Se pun intr-o cratita untul, zaharul, frisca lichida, restul de lapte si zaharul vanilat si se dau in fiert. Se ia cratita de pe foc si se adauga compozitia cu ou si amidon. Se amesteca bine pana se intareste, eventual se mai tine putin pe foc, amestecand continuu.

Se pune la racit, in apa rece. Fructele se decojesc, se taie bucati si se calesc in unt si o lingura de zahar alb, pana se inmoaie putin si se evapora apa. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se lasa la racit

Se pregateste glazura: se bat spuma ouale cu zaharul pudra, se adauga frisca lichida si amidonul, iar apoi se pune deoparte.

Se topeste ciocolata, se asaza blatul in forma si se asaza un strat de ciocolata peste blat. Se da la frigider , 2-3 minute, ca sa se intareasca ciocolata. Se bate crema de vanilie cu mixerul, la turatie mare, pentru omogenizare si se asaza pe blat. Peste crema se pun fructele (care intre timp s-au scurs de zeama), iar deasupra se toarna glazura. Aranjam marginile aluatului cu o furculita, iar in final se da tarta la cuptor, la foc mic.

Se poate servi cu frisca, sos de fructe sau pur si simplu la cafea

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Cornulete cu bors
Bucataras.RO

Cornulete cu bors

Vorba aia..ai grija cat borsi mananci sa nu-ti iasa pe nas......era asa sau am zis-o eu acum..in fine,delicioase si asa pline...

Cornulete cu bors
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos