Tarta cu portocale si ananas
Aluat: untul se amestecă cu praful de sare, făina şi apa. Se lasă la rece 30 de minute. Se întinde o foaie groasă şi se coace la foc mediu până capătă o culoare arămie. Se lasă la răcit
Crema: se opreste din lapte 100 ml pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca.Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga praful de budinca amestecat cu laptele.Mestecam cu un tel continuu pentru a nu se forma cocoloase.Se pune din nou la fiert si se mai lasa circa u minut.Se da deoparte si se lasa la racit,acoperita cu o folie alimentara,pentru a nu se forma crusta.Dupa ce s-a racit budinca se toarna peste aluatul de tarta.Se decoreaza cu portocale taiate si ananas.
Se prepara tort-jeleul conform instructiunilor de pe pachet folosin sucul de la compot.Se toarna deasupra tartei.Se da la rece cel putin o ora.
Rece.Pentru reusita acestei tarte ar fi ideala:Tava rotunda marca Emile Henry, 29 cm diametru, din ceramica rezistenta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii