Amestecati faina cu untul, apa si zeama de lamaie. Framantati putin aluatul pana se omogenizeaza si apoi puneti-l la rece pentru cel putin 1 ora. Din
Amestecati faina cu untul, apa si zeama de lamaie. Framantati putin aluatul pana se omogenizeaza si apoi puneti-l la rece pentru cel putin 1 ora. Din acest aluat intindeti o foaie intr-o forma rotunda de tarte, cu diametrul de 25cm. Peste foaie turnati un strat uniform de piure de prune.
Peste acesta asezati prunele desfacute in jumatati, cu taietura in sus. Puneti prunele una langa alta, cat mai inghesuite. In locul samburilor asezati cate un miez intreg de nuca si presarati peste toate zahar tos. Puneti tarta la cuptor, ia foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform.
Se serveste calda sau rece.
Alte retete recomandate:
Tarte cu fructe
Tarta cu mere si crema de vanilie
Tarta cu branza dulce si capsuni

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii