Tarta cu rubarba si bezea

Tarta cu rubarba si bezea este o prajitura delicioasa de vara. Pentru aceasta reteta de tarta aveti nevoie de 300 g rubarba.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tarta cu rubarba si bezea

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g faina
  • 2 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 300 g rubarba
  • 150 g zahar
  • 1/2 cana apa
  • 1 lingurita gelatina
  • esenta de vanilie
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Tarta cu rubarba si bezea este o prajitura delicioasa de vara. Pentru aceasta reteta de tarta se pregateste intai aluatul. Galbenusurile se amesteca cu zahar si unt si dupa ce acestea s-au omogenizat bine se adauga si faina, iar apoi laptele. Aluatul astfel rezultat seinveleste in folie si se pune in frigider pentru o jumatate de ora.


Cat timp aluatul se odihmeste se spala si se curata tijele de rubarba, dupa care se taie rondele subtiri. Se amesteca apa cu zaharul si se fierb 5 minute, se adauga rubarba, esenta de vanilie si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se topeste gelatina pe baie de aburi si se adauga peste amestecul cu rubarba. Se lasa sa se raceasca.

Pentru bezea nu trebuie decat sa bateti tare albusurile ci zahar si cu vanilie.


La asamblare ungeti tava cu ulei si captusiti-o cu faina. Aluatul intins subtire se pune in tava so se inteapa din loc in loc. puneti apoi umplutura cu rubarba si dati la cuptor pentru 20 minute. Se aseaza deasupra bezeaua si se mai coace inca 5-10 minute.


Tarta cu rubarba si bezea se lasa sa se raceasca si se taie cu cutitul trecut tot timpul prin apa rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide