Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie, macul, praful de copt stins in zeama de lamaie si faina. Framantam bin
Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie, macul, praful de copt stins in zeama de lamaie
si faina.
Framantam bine sa ne iasa un aluat mai moale, nu foarte vartos
pe care il vom intinde si il vom pune intr-o forma unsa cu ulei si
tapetata cu faina.
Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita. Dam forma la cuptor pentru 6-7 minute sa se coaca doar pe jumatate.
Pentru umplutura:
Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza
un sirop gros, in care vom adauga visinele -fara samburi.
Oprim focul si lasam visinele sa se raceasca in sirop. Dupa ce s-au racit le scoatem, le scurgem bine si le amestecam cu grisul.
Pentru decor:
Batem bine albusurile cu zaharul si esenta pana obtinem bezeaua.
Scoatem forma din cuptor, presaram 3 linguri cu pesmet, adaugam amestecul de visine, presaram din nou 3 linguri cu pesmet iar deasupra repartizam bezeaua. Bagam din nou tarta la cuptor,
pentru inca 20-25 minute la foc mic, avand grija sa nu ardem
bezeaua.
Siropul in care am tinut visinile il punem din nou pe foc si il lasam sa fiarba pana se ingroasa bine. Dupa ce scoatem tarta din cuptor,
o lasam sa se raceasca si o stropim cu siropul de visine.
Taiem tarta cu un cutit inmuiat mereu in apa rece.
Alte dulciuri retete recomandate:
Salata de portocale
Prajitura cu visine
Ciocolata de casa
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii