Tarta cu visine si crema

Tarta cu visine si crema este o prajitura delicioasa si racoroasa. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 1,5 kg de visine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tarta cu visine si crema

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg visine fara samburi
  • Aluat:
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 5oo g faina
  • 4 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • Crema frangipane:
  • 75 g unt
  • 75 g zahar
  • 75 g pudra de migdale
  • 1 ou.

Mod de preparare

Tarta cu visine si crema este o prajitura delicioasa si racoroasa. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa pregatiti si o crema frangipane. Despre aceasta crema trebuie sa stiti ca este o crema de migdale, folosita in bucataria frantuzeasca. Este potrivita pentru multe retete de tarte cu fructe.

Crema frangipane:

3


Migdalele se rumenesc un pic cuptor, apoi se macina pana devin o pudra. Se mixeaza bine untul cu zaharul si pudra obtinuta din migdale. Se pune apoi oul si se omogenizeaza. Crema frangipane se lasa la rece cateva ore.

 

Aluat:

3

 

Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Se unge o tava de tarta, cu ulei si se tapeteaza cu faina. (Diametru tava- 30 cm). Se intinde aluatul in tava, se toarna crema si se niveleaza. Deasupra se repartizeaza visinele. Se coace in cuptorul deja incalzit, timp de 25-30 minute.


Tarta cu visine si crema frangipane, este foarte buna servita rece, alaturi de o cupa cu inghetata.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide