Tarta cu visine si crema este o prajitura delicioasa si racoroasa. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 1,5 kg de visine.
Tarta cu visine si crema este o prajitura delicioasa si racoroasa. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa pregatiti si o crema frangipane. Despre aceasta crema trebuie sa stiti ca este o crema de migdale, folosita in bucataria frantuzeasca. Este potrivita pentru multe retete de tarte cu fructe.
Migdalele se rumenesc un pic cuptor, apoi se macina pana devin o pudra. Se mixeaza bine untul cu zaharul si pudra obtinuta din migdale. Se pune apoi oul si se omogenizeaza. Crema frangipane se lasa la rece cateva ore.
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Se unge o tava de tarta, cu ulei si se tapeteaza cu faina. (Diametru tava- 30 cm). Se intinde aluatul in tava, se toarna crema si se niveleaza. Deasupra se repartizeaza visinele. Se coace in cuptorul deja incalzit, timp de 25-30 minute.
Tarta cu visine si crema frangipane, este foarte buna servita rece, alaturi de o cupa cu inghetata.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaFie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...
Ciorba de fasole boabe uscateDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii