Tarta cu visine si crema aromata este racoritoare, delicioasa, o reteta de tarta perfecta pentru a scoate in valoare aroma visinelor.
Incepem cu pregatirea aluatului pentru tarta cu visine:
Intr-un castron cerneti faina si zaharul pudra, puneti deasupra untul si cu varful degetelor incepeti sa framantati usor pana obtineti consistenta pesmetului. Puneti coaja de lamaie (sau alta aroma) si amestecati bine, apoi adaugati ouale si laptele si alestecati atat cat sa puteti face o bila din aluat, nu framantati mai mult! Inveliti aluatul intr-o folie si dati la frigider cel putin 1/2 ora.
Intindeti o foaie pe care o asezati apoi intr-o tava rotunda de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati putin din marginile aluatului. Intepati blatul si asezati deasupra o bucata de hartie de copt sau folie de aluminiu peste care puneti o greutate (boabe de fasole, orez etc). Coaceti blatul la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 20 minute apoi indepartati hartia de copt si greutatea si mai coaceti timp de 25-30 min la 160 gr, in partea inferioara a cuptorului, pana cand blatul se aureste. Cand e racit cu o foarfeca sau un cutit de paine taiati cu grija marginile ramase.
Intre timp preparati crema pentru tarta:
Dati la fiert intr-o cratita cu capac 3/4 din cantitatea de lapte impreuna cu coaja de lamaie, condimentele si untul.
Cand laptele fierbe stingeti focul si lasati acoperit. Separat dizolvati amidonul cu restul de lapte. Bateti ouale si galbenusurile, incorporati zaharul si mai bateti, apoi turnati in fir laptele fierbinte mestecand energic pentru ca sa nu apara cocoloase. La sfarsit incorporati amidonul dizolvat si puneti pe foc amestecand continuu. Cand crema se leaga si cade greu de pe lingura (la primele clocote) stingeti focul si turnati-o intr-o tava de metal pentru a se raci mai repede.
Cand crema e rece puneti-o intr-un posh si umpleti blatul (mai inalt spre margini si mai jos in mijloc). In mijloc puneti fructele scurse de suc. Preparati gelatina glazura si turnati-i peste fructe. Gata!
Reteta de tarta cu visine si crema aromata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.
Serviti tarta cu visine si crema oricand va este pofta de ceva bun cu fructe proaspete.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIn urma cu doua ore si 25 de ani, am ales un drum impreuna, unul cu de toate ca la shaorma, cred ca nici nu auzisem de...
Desert tort 25 de argintiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii