Tarta cu zmeura

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pina nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri apa rece

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 4 linguri apa calda
  • 4 linguri apa rece
  • 175 g zahar
  • 100 g faina
  • 100 g amidon
  • praf de copt
  • 200 g gem zmeura cald
  • o budinca vanilie
  • 500 ml lapte
  • 500 g zmeura
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pina nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri apa rece si 100 g zahar, pina zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusele in compozitia de albus, faina, praful de copt si amidonul. Se pune aluatul in forma de tarta tapetata cu hirtie de copt si se coace 25-30 min apoi se lasa la racit. Blatul se unge cu 200 g gem de zmeura. Budinca de vanilie se fierbe cu laptele si 5 linguri de zahar si se lasa sa se racoreasca. Se toarna apoi peste blat. Deasupra se pune zmeura spalata si zvintata. Se da la rece citeva ore apoi se imbraca cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori