Pentru retete de primavara Delicioasa!!!
1. Preparam blatul mixand untul moale, la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina amestecata cu amidonul. Se lasa 30 de minute la rece apoi se intinde in foaie potrivita dupa forma care o avem, indepartand surplusul de aluat si se da la copt 5 minute la foc iute apoi inca 10 la temperatura potrivita pana se rumeneste usor.
2. Se prepara crema astfel. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar apoi se da deoparte. Galbenusurile se amesteca cu un pic de sirop apoi se adauga amidonul amestecand continuu.
Se toarna tot siropul si se pune la bain marie pana se ingroasa,amestecand continuu.
Cand incepe sa se ingroasa se adauga bezeaua batuta si se mai lasa cca 5 minute ,amestecand usor.
Se opreste focul si se incorporeaza si untul ramas.
Se toarna peste blatul copt, se decoreaza cu zmeura proaspata, apoi se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe plic si se taorna cald deasupra zmeurei.
Se da la rece cel putin 3 ore, de prefertat de seara pana dimineata.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii