Am amestecat faina cu zaharul praf si cu cacao. Apoi am taiat untul cubulete si le-am desprins cu degetele unul cate unul lasandu
Am amestecat faina cu zaharul praf si cu cacao.
Apoi am taiat untul cubulete si le-am desprins cu degetele unul cate unul lasandu-le sa cada in amestecul cu faina, cand suprafata era plina de cubulete, amestecam un pic cu lingura si continuam, in felul acesta toate cubuletele de unt erau cat de cat repartizate uniform in faina si acoperite de ea, am facut apoi o gaura in mijloc unde am pus galbenusul amestecat cu apa.
Am pus robotul in functiune, cine n-are robot incepe sa amestece mai intai untul cu faina, apoi face gaura in mijloc si varsa lichidul si iar amesteca.
Am inceput sa-l intind imediat. Ca sa n-am probleme deacum fac mereu astfel: intind ajutindu-ma cu pelicula/film transparent dedesubt si daca e nevoie si deasupra.
Pun tava cu fundul in sus peste aluatul intins si intorc, in felul acesta foaia nu se lipeste de suprafata pe care a fost intinsa, nu e nevoie sa fie pusa pe sucitor si o las sa alunece bine in forma si o apas ca sa ia forma acesteia. Numai dupa aceea scot foaia de plastic si tai marginile astfel.
Am uns partea de dedesubt cu albus de ou, nu mai stiu unde am citit chestia asta si am pus-o la cuptor la 180°C pentru 20 de minastfel poate fi umpluta cu ce vreti voi si repusa la cuptor sau poate fi lasata sa se coaca complet si umpluta cu crema care nu mai are nevoie de coacere si/sau cu fructe deasupra.
Cu o zi inainte deci am amestecat urda si zaharul si am adaugat picaturile de ciocolata si stafidele tinute in rom
Cassata se umple si se orneaza cu fructele confiate, eu aveam portocale
cedru si mai aveam si visine confiate, deci am taiat tot bucatele si am amestecat cu urda.
Dupa ce am scos foaia de dedesubt de la cuptor am inceput sa pun urda pe ea, pana ce am pus un strat uniform si egal.
Dupa care am intins alta foaie de aluat fraged si am pus-o deasupra pe care l-am taiat apoi binisor si am lipit bine marginile.
Apoi am pus la copt la 180°C pentru 40 de minute sau pana cand miroase bine in casa si scobitoarea infipta in centrul tartei iese curata.
Pofta buna!
Reteta Tarta de cacao umpluta cu urda a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete de tarte gasiti aici:
Tarta cu ciocolata,
Tarta cu mere si crema de vanilie,
Tarta cu mere si chec de lamiie
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaPentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...
Gogoșari întregi murațiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii