Tarta de mere

Se amesteca faina cu uleiul, oul, sarea, vanilia si praful de copt, dizolvat in lapte. Se framanta un aluat, se intinde o foaie rotunda si se pune in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 mere
  • 1 ou

Mod de preparare

Se amesteca faina cu uleiul, oul, sarea, vanilia si praful de copt, dizolvat in lapte. Se framanta un aluat, se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta tapetata. Se ridica aluatul pe marginea formei. Se curata merele si se taie felii. Se freaca untul cu zaharul si se adauga oul si feliile de mere. Se amesteca si se toarna compozitia peste aluat, se coace la foc mare, timp de 35 de minute dupa care se scoate din forma.

Se serveste pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tarta cu zmeura si branza dulce

Tarta cu caise si smantana

Tarta de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc