Tarta de piersici si migdale

1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma rotunda de tarta cu diametrul

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piersici
  • 200 ml de vin dulce
  • 100 g zahar tos
  • sucul de la o lamaie
  • Pentru umplutura: 75 g de migdale fara coaja
  • 100 g alune de padure fara coaja
  • 150 g de unt fara sare
  • 100 g zahar tos
  • 3 oua batute
  • 75 g faina
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma rotunda de tarta cu diametrul de 24 cm.

2. Se inteapa aluatul cu o furculita si se lasa sa se stea 20 minute. Intre timp se incinge cuptorul la 160 grade Celsius.

3. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se coace 20 minute pana cand aluatul capata o culoare aurie.

4. Se unge aluatul cu albus apoi se intoarce si se mai lasa in cuptor inca 2 minute. Se scoate si se lasa la racorit.

5. Se taie fiecare piersica in 6 bucati.

6. Se incalzesc intr-o cratita mare la foc mediu vinul, zaharul, sucul de lamaie si 100 ml de apa pana cand zaharul s-a dizolvat complet.

7. Se da in clocot, se da flacara pe mic si se adauga bucatile de piersica.

8. Se lasa la clocotit aproximativ 10 minute, pana cand piersicile s-au inmuiat.

9. Se scot piersicile si se lasa la racorit. Se fierbe restul de sirop pana cand raman aproximativ 6-8 linguri de lichid.

10. Pentru umplutura: se toaca marunt migdalele si alunele.

11. Se bat cu mixerul untul si zaharul pana se obtine o crema.

12. Se toarna treptat ouale batute, amestecand cu grija.

13. Se presara migdalele si alunele tocate, faina si coaja de lamaie si se amesteca pana cand toate ingredientele sunt omogenizate.

14. Se rastoarna umplutura peste tarta si se niveleaza. Se aranjeaza deasupra bucatile de piersica si se da la cuptor 30 minute pana cad se rumeneste tarta.

15. Dupa ce se scoate din cuptor, tarta se unge cu sirop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa