Tarta de toamna cu prune si bezea

Aceasta reteta de tarta cu prune si bezea, este un desert delicat de toamna. In bezea puteti adauga fulgi de migdale ca sa fie crocanta.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta de toamna cu prune si bezea

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 200 gr faina
  • - 150 gr unt/margarina
  • - 100 gr zahar
  • - 1 ou
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 lingurita praf copt
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - 500 gr prune
  • - scortisoara
  • Ingrediente pentru spuma:
  • - 3 albusuri
  • - 150 gr zahar
  • * fulgi de migdale

Mod de preparare

Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Adaugam treptat galbenusurile, respectiv oul intreg si continuam sa mixam. Incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt/margarina/untura, iar deasupra asezam jumatatile de prune (spalate si curatate de samburi), pudram cu scoartisoara si dam la cuptorul preincalzit circa 25-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharulsi continuam sa mixam. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem ”motzuri”de spuma deasupra prunelor. Presaram cu fulgi de migdale si dam din nou in cuptor, lasand pana spuma devine aurie ca o bezea (aprox 15-20 minute).
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.

Pofta buna!


Tarta crocanta cu prune si bezea se serveste dupa ce s-a racit. Sursa acestei retete este blogul Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc