Tarta de visine cu crema si bezea

Tarta de visine cu crema si bezea este un desert absolut delicios. Cu interior moale si aromat, usor acrisor si bezea crocanta in exterior este o reteta de tarta pe care o veti repeta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta de visine cu crema si bezea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de tarta:
  • - 250 grame unt (eu am folosit unt cu 65%grasime)
  • - 200 grame zahar pudra
  • - 4 galbenusuri
  • - 4 linguri lapte
  • - 500 gr faina
  • - esenta de vanilie
  •  
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 75 grame unt
  • - 75 grame zahar
  • - 75 grame faina
  • - 1 ou
  • - esenta de vanilie
  •  
  • Bezeaua:
  • - 4 albusuri
  • - 3-4 linguri de zahar pudra
  •  
  • Umplutura
  • - 1 kg de visine (fara samburi)
  • - 3-4 linguri de zahar tos

Mod de preparare

La tarte, intotdeauna se incepe cu prepararea aluatului, deoarece trebuie sa stea la frigider cel putin jumatate de ora.

Drept urmare, untul taiat cubulete cat mai mici se mixeaza cu zaharul pudra, dupa care de adauga ouale, unul cate unul si se va obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina si apoi se adauga laptele si esenta. Se omogenizeaza aluatul, si se strange usor cu mainile pana se formeaza o bila, pe care o acoperim cu o folie de plastic si o dam la rece pentru minim 30 de minute.

Crema:
Untul, se mixeaza bine cu zaharul pudra si faina, dupa care se incorporeaza oul batut si esenta.
Crema trebuie sa stea la frigider pt cateva ore, dar eu o pun in frigider pentru 30 de minute.

Visinele se spala bine, apoi se scurg si se scot samburii.
Intr-o oala teflonata (nu foarte mare) se caramelizeaza zaharul (eu am pus zahar brun, ca mi se pare mai gustos), dupa care se adauga visinele, cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Nu va speriati cand va incepe sa sfararie si sa se intareasca zaharul. Acesta este un rezultat al diferentelor mari de temperatura dintre zaharul fierbinte si visinile reci.

Se dau in 2-3 clocote, dupa care se scot si se scurg. Sa nu aruncati zeama lasata de visine, deoarece puteti obtine un sos delicios daca o fierbeti pana incepe sa se ingroase.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, si intre timp se trece la asamblarea tartei.
Tava se unge cu putin ulei si de tapeteaza cu faina. Nu am mentionat ca tava mea are un diametru de aprox30 cm.

Aluatul se intinde pe toata suprafata tavii, inclusiv pe pereti si un pic pe margini. Se intinde crema pe toata suprafata tartei, se aseaza usor visinele scurse bine, si se da la cupptor pentru 15-20 de minute.
Cand tarta a inceput sa prinda putina culoare pe margini, se scoate tava, si se intinde bezeaza (albusurile mixate cu zaharul pudra si un praf de sare) si se mai da la foc pentru inca 10-15 minute. Cand bezeaza s-a rumenit pe deasupra, se scoate tarta si se lasa sa se raceasca.
Cand se serveste se pudreaza cu zahar, si se poate orna su sosul obtinut din zeama visinelor.

Atentie la bezea, daca este prea cald in casa, posibil sa se lase albusurile, si sa nu mai fie asa pufoase. Nu va faceti griji, ca va iesi la fel de gustoasa.


Serviti tarta de visine cu bezea pudrata cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa