Tarta cu mere si crema de vanilie este o prajitura cu fructe usoara si foarte delicioasa. Laptele impreuna cu zaharul vanilat se aduce la fierbere.
Tarta cu mere si crema de vanilie este o prajitura cu fructe usoara si foarte delicioasa.
Crema de vanilie:
1.laptele impreuna cu zaharul vanilat se aduce la fierbere
2.galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce amestecul capata o culoare deschisa, apoi adaugati faina/maizena
se adauga laptele peste amestecul de oua si zahar
3.repuneti pe foc si mai lasati 2-3 minute pana se ingroasa
retrageti de pe foc si adaugati (optional) un cub de unt pentru a nu se face crusta
Tarta:
1.cuptorul se aprinde la foc mediu
2.aluatul se etaleaza in forma de tarta, tapisata de hartie pentru copt
3.adaugati crema de vailie
4.deasupra cremei asezati feliile de mere cat mai multe si cat mai stranse, adaugati un praf de scortisoara peste mere
5.introduceti prajitura cu mere in cuptor 25-30 de minute
6.imediat ce ati scos tarta cu mere si crema de vanilie, badijonati, folosind o pensula, cu marmelada de caise incalzita
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiO reteta preluata de pe blogul Ginei Bradea.
Rulouri cu scortisoaraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii