Tarta delicioasa cu pere si migdale

Tarta cu pere si migdale este foarte gustoasa. Pentru aceasta prajitura trebuie sa pregatiti mai intai un aluat fraged de tarta.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Tarta delicioasa cu pere si migdale

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 3-4 pere
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • fulgi de migdale.

Mod de preparare

Tarta cu pere si migdale este foarte gustoasa. Pentru aceasta prajitura trebuie sa pregatiti mai intai umplutura.
Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si smantana si se mixeaza pana se obtine un sos cremos, uniform.


Pentru blat se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana devin o crema omogena. Se adauga faina si sarea, iar la final laptele. Aluatul obtinut se pune intinde in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 5-6 minute in cuptorul deja incins. Se scoate tava si se aseaza perele, curatate de coaja si taiate in felii. Deasupra se toarna sosul de smantana si se presara stafide si fulgi de migdale. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 20-25 minute.


Tarta cu pere si migdale se serveste ca desert impreuna cu o ceasca de cafea ori un pahar de coniac.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori