Tarta rustica cu gem de piersici este o prajitura delicioasa cu gem, perfecta in sezonul rece. Tarta cu gem este simplu de facut si frageda.
Intr-un vas amestecam faina, zaharul si praful de sare ,adaugam untul taiat cubulete si oul, apoi framantam cu mana sau la robot pana rezulta un aluat nisipos.
Strangem usor aluatul cu ambele maini si ii dam forma rotunda, apoi il impachetam in folie si il tinem la rece minim 30 de minute.
In acest timp scoatem samburii nectarinelor pe care le taiem felii subtiri, apoi le pudram cu scortisoara.
Dupa ce aluatul s-a racit si intarit il intindem cu sucitorul pe blatul de lucru presarat cu putina faina.
Ii dam o forma rotunda ,apoi pe centrul foii intindem gemul de piersici, lasand o bordura de aluat neuns de 3-4 cm.
Peste gem intindem feliile de nectarine, presaram pesmetul alb si nuca de cocos ,apoi incepem sa ridicam marginile foii de aluat din loc in loc, fara a avea grija sa iasa chiar uniform.
Asezam tarta intr-o tava in care am pus o foaie de copt.
Coacem timp de 30 de minute, in cuptorul preincalzit.
Ma intereseaza functiile JAM si BAKE ale noului MultiCooker Philips !
Dupa racire, tarta rustica cu gem de piersici se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelNu putea sa treaca ziua mamei fara sa ii pregatesc macar ceva dulce. Printre treburi, mi-am facut timp pentru o prajitura...
Negresa cu crema de ness si nucaDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii