Tarta rustica cu prune si nuci este o combinatie clasica intre cele doua fructe, combinatia ideala pe care o faceau bunicile noastre in prajituri, atunci cand nu aveau prea multe variante.
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina rece taiata cubulete.
Adaugam faina, zaharul, zaharul pudra cu pastai de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si amestecam cu degetelele pana obtinem un aluat nisipos.
Punem cele 5 linguri de apa si framantam pana aluatul este inchegat bine si formam o bila.
O invelim in folie alimenta si o dam la frigider macar 30 de minute.
Prunele le scoatem la dezghetat cu o seara inainte, apoi le asezam intr-o sita sa se scurga de zeama.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram putina faina pe masa de lucru si intindem o foaie de circa 1 cm grosime.
Ungem o tava de tarta cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem foaia din aluat, o lipim bine si de margini apoi o intepam cu furculita.
Asezam prunele, presaram zaharul, apoi pe cel pudra cu pastai de vanilie si rupem cateva bucatele de miez de nuca pe care le asezam deasupra.
Marginile de aluat nu le taiem ci venim cu ele peste prune si facem niste pliseuri.
Bagam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam tarta la copt pana aluatul devine auriu, dureaza cam 40- 45 de minute.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Se poate servi simpla sau pudrata cu zahar.
Sa aveti pofta!
* Doresc sa testez produsele Philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!
Tarta de prune cu nuci se serveste rece si se poate pudra, dupa preferinte, cu zahar pudra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii