Tarta tatin cu pere

Tarta tatin cu pere este un desert frantuzesc, o reteta de tarta cu fructe delicioasa ce in original se prepara cu mere, dar varianta de tarta tatin cu pere este delicioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta tatin cu pere

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tigaie de fonta de 24 cm:
  • o jumatate de pachet de aluat de foietaj
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar brun
  • 3 pere

Mod de preparare

In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri.
Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere.
Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta.
Punem aluatul deasupra perelor si dam tava la cuptor,unde o tinem cam 20-25 de minute.
Rasturnam tarta tatin cu pere pe farfurie.


Functiile Philips Multicooker care ma atrag:

Functia de coacere si cea de gatire la aburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci