Tarta tatin cu pere

Tarta tatin cu pere este un desert frantuzesc, o reteta de tarta cu fructe delicioasa ce in original se prepara cu mere, dar varianta de tarta tatin cu pere este delicioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta tatin cu pere

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tigaie de fonta de 24 cm:
  • o jumatate de pachet de aluat de foietaj
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar brun
  • 3 pere

Mod de preparare

In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri.
Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere.
Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta.
Punem aluatul deasupra perelor si dam tava la cuptor,unde o tinem cam 20-25 de minute.
Rasturnam tarta tatin cu pere pe farfurie.


Functiile Philips Multicooker care ma atrag:

Functia de coacere si cea de gatire la aburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc