Tarte cu ciocolata si nuci Macadamia

Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 375g aluat pentru prajituri
  • 200g ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 1 lingura de amaretto/coniac
  • 2 oua mari
  • plus 1 galbenus
  • 50g zahar tos
  • 85g nuci
  • Pentru decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm).

Se inlatura excesul de aluat cu ajutorul unui sucitor cu care se niveleaza marginile.

Se lasa sa se intareasca in frigider aprox. 30 de minute. Se infasoara in hartie pentru copt si se coace pe o tava aprox. 15 minute.

Se indeparteaza hartia si se mai lasa la cuptor aprox. 3-5 minute, pana aluatul capata o textura aurie, de biscuit.

Intre timp se topesc pe bain-marin ciocolata si frisca amestecate cu alcool.

Ouale, galbenusul si zaharul se bat pana se transforma

intr-o spuma.

Se incorporeaza ciocolata topita si mare parte din cantitatea de nuci.

Se imparte amestecul de ciocolata in forme si se presara cu restul de nuci.

Tartele necoapte inca pot fi acum congelate.

Se coc timp de 12 minute (sau 20 daca au fost inghetate in prealabil).

Capacelele tartelor se vor umfla in vreme ce mijlocul va ramane moale.
Ornam cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Tiramisu cu lamaie

Pasca fara aluat

Cozonac de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc