Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm)
Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm).
Se inlatura excesul de aluat cu ajutorul unui sucitor cu care se niveleaza marginile.
Se lasa sa se intareasca in frigider aprox. 30 de minute. Se infasoara in hartie pentru copt si se coace pe o tava aprox. 15 minute.
Se indeparteaza hartia si se mai lasa la cuptor aprox. 3-5 minute, pana aluatul capata o textura aurie, de biscuit.
Intre timp se topesc pe bain-marin ciocolata si frisca amestecate cu alcool.
Ouale, galbenusul si zaharul se bat pana se transforma
intr-o spuma.
Se incorporeaza ciocolata topita si mare parte din cantitatea de nuci.
Se imparte amestecul de ciocolata in forme si se presara cu restul de nuci.
Tartele necoapte inca pot fi acum congelate.
Se coc timp de 12 minute (sau 20 daca au fost inghetate in prealabil).
Capacelele tartelor se vor umfla in vreme ce mijlocul va ramane moale.
Ornam cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Tiramisu cu lamaie
Pasca fara aluat
Cozonac de post
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoInspiratie principala: Gaby (http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-in-aluat-de-bere-37850.html)
Chiftelute in aluat de bereOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii