Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm)
Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm).
Se inlatura excesul de aluat cu ajutorul unui sucitor cu care se niveleaza marginile.
Se lasa sa se intareasca in frigider aprox. 30 de minute. Se infasoara in hartie pentru copt si se coace pe o tava aprox. 15 minute.
Se indeparteaza hartia si se mai lasa la cuptor aprox. 3-5 minute, pana aluatul capata o textura aurie, de biscuit.
Intre timp se topesc pe bain-marin ciocolata si frisca amestecate cu alcool.
Ouale, galbenusul si zaharul se bat pana se transforma
intr-o spuma.
Se incorporeaza ciocolata topita si mare parte din cantitatea de nuci.
Se imparte amestecul de ciocolata in forme si se presara cu restul de nuci.
Tartele necoapte inca pot fi acum congelate.
Se coc timp de 12 minute (sau 20 daca au fost inghetate in prealabil).
Capacelele tartelor se vor umfla in vreme ce mijlocul va ramane moale.
Ornam cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Tiramisu cu lamaie
Pasca fara aluat
Cozonac de post
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii