Se prepara un aluat din ingredientele indicate. Se pune faina intr-un vas, se face loc in mijloc si se pun ouale, uleiul, zaharul, iaurtul si praful
Se prepara un aluat din ingredientele indicate. Se pune faina intr-un vas, se face loc in mijloc si se pun ouale, uleiul, zaharul, iaurtul si praful de copt. Se amesteca bine si se framanta un aluat care se lasa 30 de minute la odihnit. Se spala caisele, se scot samburii, se taie in doua si se pun la fiert cu apa si 10 linguri de zahar. Se fierb caisele pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Se intinde o foaie de aluat de 5 mm grosime, se taie rondele si se imbraca in aluat formele mici pentru tarte. Se asaza peste aluat caisele si se pun tartele la cuptor. Se coc la foc potrivit timp de 30 de minute. Se fierbe 30 de minute lichidul ramas de la caise cu gelatina inmuiata inainte in apa rece. Cand s-a racit siropul, se toarna peste tartele scoase din cuptor si se lasa pana se incheaga.
Se servesc calde sau reci.
Alte retete recomandate:
Tarta cu caise
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca
Bombe cu visine
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereFlan de queso este o reteta spaniola ce seamana cu crema de zahar ars, doar ca se face cu crema de branza.
Flan de queso (flan de branza)Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...
Tarta cu prune si scortisoaraUn deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...
Dulceata de ardei iutiDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii