Tarte cu fructe

Se prepara un aluat din ingredientele indicate. Se pune faina intr-un vas, se face loc in mijloc si se pun ouale, uleiul, zaharul, iaurtul si praful

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 100 g ulei
  • 100 g zahar
  • 2linguri iaurt
  • 1/2 pachet praf de copt
  • Garnitura:
  • 1 l apa
  • 1/2 kg caise
  • 300 g zahar
  • 10 foi de gelatina
  • vanilie

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ingredientele indicate. Se pune faina intr-un vas, se face loc in mijloc si se pun ouale, uleiul, zaharul, iaurtul si praful de copt. Se amesteca bine si se framanta un aluat care se lasa 30 de minute la odihnit. Se spala caisele, se scot samburii, se taie in doua si se pun la fiert cu apa si 10 linguri de zahar. Se fierb caisele pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Se intinde o foaie de aluat de 5 mm grosime, se taie rondele si se imbraca in aluat formele mici pentru tarte. Se asaza peste aluat caisele si se pun tartele la cuptor. Se coc la foc potrivit timp de 30 de minute. Se fierbe 30 de minute lichidul ramas de la caise cu gelatina inmuiata inainte in apa rece. Cand s-a racit siropul, se toarna peste tartele scoase din cuptor si se lasa pana se incheaga.

Se servesc calde sau reci.

Alte retete recomandate:

Tarta cu caise

Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca

Bombe cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc