Tavalita colorata

Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tavalita colorata

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 2 cani cu zahar
  • o cana ulei
  • un praf de copt
  • 4 cani faina
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • un pachet margarina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Glazura:

Se pun pe foc margarina, zaharul, cacaua si apa, si se dau in cateva clocote pana se ingroasa putin. Se opreste focul si se pune esenta.

Dupa ce se raceste blatul, se taie in patrate. Fiecare patrat se tavaleste prin glazura de cacao si apoi prin nuca de cocos (sau prin nuci macinate).


Se aseaza pe o farfurie la distanta una de alta si nesuprapuse, pana se intareste glazura. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori