Untul si brinza se lasa la temperatura casei sa sa se poate lucra cu ele. Intr-un vas se amesteca faina, untul si brinza, din care se face o coca potr
Untul si brinza se lasa la temperatura casei sa sa se poate lucra cu ele. Intr-un vas se amesteca faina, untul si brinza, din care se face o coca potrivita de tare. Se lasa la frigider peste noapte (sau se poate coace atunci, dar peste noapte este mai frageda). In ziua urmatoare se iau din ea bucatele cit o nuca pe care le rulam in palma sub forma de mingi micute. Se aseaza mingile pe o tava cu putina distanta intre ele pentru ca vor creste putin. Cu degetul mare se face cite o adincitura in fiecare unde se pune cu lingurita putin gem. Se coc la foc potrivit pina sunt galben-auriu. Se scot si se ruleaza fierbinti in zahar praf. Atentie: gemul fierbinte arde, asa ca fiti atenti cum lucrati cu ele.
VARIATIE:
1. Daca pregatiti o coca mai groasa, aceasta se poate intinde si taia patratele, puneti la mijloc gemul si faceti din ele perinite.
2. Taiati triunghiuri, puneti isoscele (cu doua laturi egale si mai lungi decit cea de a 3-a). Puneti gemul pe triunghi linga latura mai scurta si rulati. Indoiti-le putin sub forma de cornulete.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii