Tiramisu - Reteta video - Tiramisu reţetă originala

Ia spune-mi atunci cand te gandesti la un desert Italienesc, care-i primul care-ti vine-n minte ? Hai zi Tiramisu reţetă originala ! Aceasta reteta a fost adoptata de foarte multe tari si a suferit nenumarate modificari incat nici nu mai stii pe cine sa crezi atunci cand iti vorbeste cineva de varianta originala. Ei bine, astazi va prezint varianta mea de reteta si sper din tot sufletul sa va placa !

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Piscoturi - 400 g
  • Oua ecologice - 4 buc
  • Mascarpone – 500 g
  • Zahar – 6 linguri rase (de calculat gramaj)
  • Espresso rece (foarte concentrat) – 400 ml
  • Cacao - 3 linguri
  • Ciocolata neagra – cca 100 g
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Amaretto Dissarono – 2 linguri
  • Semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • Un varf de cutit de sare
  • O lingura de zeama de lamaie

Mod de preparare

Pot proceda dupa stilul clasic, in care bat totul la tel. Insa vreau sa fiu mai rapid, asa c-am sa folosesc un robot de bucatarie. Daca n-aveti unul folositi un mixer, sau pur si simplu puneti-va sotul sau prietenul la treaba. Adauga Amaretto Dissarono in espresso-ul rece. Daca nu ai Amaretto, asa cum am spus mai devreme poti adauga Marsala sau un spumant de calitate. Intre timp ne apucam de crema: separa albusurile de galbenusuri; Adauga galbenusurile in mixer impreuuna cu 3 linguri rase de zahar, si semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca-le pana obtii o spuma alba – ouale trebuie sa fie proaspete, de preferabil ecologice – ca sa fii sigur ca eviti orice neplacere le poti pregati la Bain Marie in prealabil, insa aceasta nu este metoda clasica; Adauga peste acestea branza mascarpone si pentru un plus de gust, strict optional, coaja rasa de la o portocala; Bate albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, pentru a se inchega mai repede. Cand au inceput sa se inchege, adauga restul de zahar; Albusurile sunt perfect batute in momentul in care tinem castronul cu susul in jos, iar ele nu vor cadea; "Impatureste" albusurile, de sus in jos (mentinand bulele de aer in compozitie) peste crema initiala cu mascarpone; Inmoaie circa 1 secunda pe fiecare parte piscoturile si asaza-le in tava; Peste acestea asaza o parte din crema de mascarpone si alt strat de piscoturi inmuiate in espresso; Repetam procesul pana la ultimul strat peste care vom adauga cacaoa in ploaie si ciocolata neagra rasa. Adauga cacao si ciocolata rasa pe deasupra (nu foarte multa intrucat nu vrei sa eclipsezi gustul magnific al cremei de mascarpone); Lasa la frigider sa se raceasca si consuma-l in maximul 24 de ore; Daca ai o reticenta fata de ouale crude, le poti inlocui cu frisca – nu se va mai numi Tiramisu, dar cui ii pasa? Va fi la fel de delicios si vei depune si mult mai putin efort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă
Bucataras.RO

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Natura are felul ei aparte de a ne încălzi trupul şi spiritul, aruncându-ne in braţe mici daruri: o zi însorită şi...

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!