Ia spune-mi atunci cand te gandesti la un desert Italienesc, care-i primul care-ti vine-n minte ? Hai zi Tiramisu reţetă originala ! Aceasta reteta a fost adoptata de foarte multe tari si a suferit nenumarate modificari incat nici nu mai stii pe cine sa crezi atunci cand iti vorbeste cineva de varianta originala. Ei bine, astazi va prezint varianta mea de reteta si sper din tot sufletul sa va placa !
Pot proceda dupa stilul clasic, in care bat totul la tel. Insa vreau sa fiu mai rapid, asa c-am sa folosesc un robot de bucatarie. Daca n-aveti unul folositi un mixer, sau pur si simplu puneti-va sotul sau prietenul la treaba. Adauga Amaretto Dissarono in espresso-ul rece. Daca nu ai Amaretto, asa cum am spus mai devreme poti adauga Marsala sau un spumant de calitate. Intre timp ne apucam de crema: separa albusurile de galbenusuri; Adauga galbenusurile in mixer impreuuna cu 3 linguri rase de zahar, si semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca-le pana obtii o spuma alba – ouale trebuie sa fie proaspete, de preferabil ecologice – ca sa fii sigur ca eviti orice neplacere le poti pregati la Bain Marie in prealabil, insa aceasta nu este metoda clasica; Adauga peste acestea branza mascarpone si pentru un plus de gust, strict optional, coaja rasa de la o portocala; Bate albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, pentru a se inchega mai repede. Cand au inceput sa se inchege, adauga restul de zahar; Albusurile sunt perfect batute in momentul in care tinem castronul cu susul in jos, iar ele nu vor cadea; "Impatureste" albusurile, de sus in jos (mentinand bulele de aer in compozitie) peste crema initiala cu mascarpone; Inmoaie circa 1 secunda pe fiecare parte piscoturile si asaza-le in tava; Peste acestea asaza o parte din crema de mascarpone si alt strat de piscoturi inmuiate in espresso; Repetam procesul pana la ultimul strat peste care vom adauga cacaoa in ploaie si ciocolata neagra rasa. Adauga cacao si ciocolata rasa pe deasupra (nu foarte multa intrucat nu vrei sa eclipsezi gustul magnific al cremei de mascarpone); Lasa la frigider sa se raceasca si consuma-l in maximul 24 de ore; Daca ai o reticenta fata de ouale crude, le poti inlocui cu frisca – nu se va mai numi Tiramisu, dar cui ii pasa? Va fi la fel de delicios si vei depune si mult mai putin efort.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii