Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă cu frisca Puneti piscoturile in cuptor la 160 grade pentru 5 minute. Se face crema intii si se baga la frigider. Se bat pe rind albusul + 1/3 de zahar, cu acela

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 44-48 de piscoturi
  • cacao
  • Sirop: 180 ml de apa
  • 180 ml de lapte
  • 120 ml de liquier de cafea sau cacao
  • 50 ml de rom (alcol nu esenta)
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingura de sirop de cicolata sau ciocolata topita
  • Crema: 450 gr. de mascarpone
  • 450 gr de frisca lichida
  • 3 albusuri de ou
  • 1 cana de zahar
  • vanile esenta
  • 30 ml de lichior de cafea sau cacao

Mod de preparare

Puneti piscoturile in cuptor la 160 grade pentru 5 minute. Se face crema intii si se baga la frigider. Se bat pe rind albusul + 1/3 de zahar, cu acelasi mixer se bate apoi frisca + 1/3 de zahar si ultima data se bate brinza + 1/3 de zahar + vanilia + lichiorul pina ce zaharul se topeste.

Se unesc cele trei si se da la frigider.

Daca nu vreti albusuri, renuntati si folositi zaharul in masuri egale pentru frisca si brinza, e bine oricum si cantitatea ramine aceeasi. Pentru sirop se pun toate lichidele intr-un vas si se incalzeste foarte putin. Se aseaza primul strat de piscoturi in tava, acestea se insiropeaza uniform cu exact jumatatea de lichide. Nu le bagati pe rind in lichid ci turnati lichidul peste ele foarte putin cite putin fiind atent sa se insiropeze toate. Se pune intr-o strecuratoare de ceai o lingurita de cacao si se presara peste piscoturi atit cit sa fie un strat foarte fin.

Se ia 1/3 de crema si se aseaza cu grija pe toata suprafata piscoturilor avind grija sa se atinga marginea tavii pentru ca jumatatea cealata de lichid sa nu se scurga la stratul de jos. Se aseaza si celalalt strat de piscoturi si se insiropeaza cu restul de lichid. Se pudreaza din nou cu cacao apoi se acopera cu restul de crema. Se niveleaza foarte frumos si se presara din plin cu cacao pe toata suprafata. Se tine la frigider peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
4
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Prajitura Rudy
Bucataras.RO

Prajitura Rudy

Este absolut delicioasa si foarte usor de facut !:) M-am inspirat de la Ruxy !

Prajitura Rudy
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola