Tiramisu reţetă cu frisca Puneti piscoturile in cuptor la 160 grade pentru 5 minute. Se face crema intii si se baga la frigider. Se bat pe rind albusul + 1/3 de zahar, cu acela
Puneti piscoturile in cuptor la 160 grade pentru 5 minute. Se face crema intii si se baga la frigider. Se bat pe rind albusul + 1/3 de zahar, cu acelasi mixer se bate apoi frisca + 1/3 de zahar si ultima data se bate brinza + 1/3 de zahar + vanilia + lichiorul pina ce zaharul se topeste.
Se unesc cele trei si se da la frigider.
Daca nu vreti albusuri, renuntati si folositi zaharul in masuri egale pentru frisca si brinza, e bine oricum si cantitatea ramine aceeasi. Pentru sirop se pun toate lichidele intr-un vas si se incalzeste foarte putin. Se aseaza primul strat de piscoturi in tava, acestea se insiropeaza uniform cu exact jumatatea de lichide. Nu le bagati pe rind in lichid ci turnati lichidul peste ele foarte putin cite putin fiind atent sa se insiropeze toate. Se pune intr-o strecuratoare de ceai o lingurita de cacao si se presara peste piscoturi atit cit sa fie un strat foarte fin.
Se ia 1/3 de crema si se aseaza cu grija pe toata suprafata piscoturilor avind grija sa se atinga marginea tavii pentru ca jumatatea cealata de lichid sa nu se scurga la stratul de jos. Se aseaza si celalalt strat de piscoturi si se insiropeaza cu restul de lichid. Se pudreaza din nou cu cacao apoi se acopera cu restul de crema. Se niveleaza foarte frumos si se presara din plin cu cacao pe toata suprafata. Se tine la frigider peste noapte.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiEste absolut delicioasa si foarte usor de facut !:) M-am inspirat de la Ruxy !
Prajitura RudyIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii