Tiramisu reţetă cu ciocolata

Tiramisu reţetă originala nu include pere, insa se fac o serie de variatii ale acestei retete de la tiramisu cu lamaie si pana la tiramisu cu pere.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Tiramisu reţetă cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 portii:
  • 150 g mascarpone
  • 8 biscuiti umpluti cu ciocolata
  • 2 pere
  • 4 oua
  • 50 g zahar pudra
  • 20 ml amaretto sirop
  • 1 lingurita cafea instant
  • 80 ml apa calda
  • 1 linguita cacao amara
  • 1 un varf de sare

Mod de preparare

Reteta originala de tiramisu nu include pere, insa se fac o serie de variatii ale acestei retete de la tiramisu cu lamaie si pana la tiramisu cu pere. Pentru prezenta reteta se curata para si se taie cubulete. Intr-o canita se dilueaza cafeaua cu apa calduta, amestecati cuburile de pere cu cafeaua si lasati la marinat. Galbenusurile se freaca cu 25 g zahar pudra pana se albesc bine, apoi se pune mascarpone, amestecati bine, se bat albusurile cu varful de sare si cu 25g de zahar pana ramane tare. Adaugati la galbenusurile cu mascarpone si zahar. Puneti siropul amaretto si amestecti cu atentie sa nu se lase crema.


Intr-o cupa frumoasa puneti perele marinate in cafea apoi biscuiti cu ciocolata sfarimati, iar peste puneti crema la final cateva cuburi de pere, pudrati cu cacao amara. Se tine la frigider 12 ore.

Reteta Tiramisu ciocolata-pere a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori