Tiramisu reţetă cu fructe

• mixati galbenusurile cu zaharul pudra cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, la viteza maxima, pana

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie
Tiramisu reţetă cu fructe

Ingrediente

  • lime 1 buc
  • oua 3 buc
  • zahar pudra 3 linguri
  • mascarpone 250 g
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar tos 3 linguri
  • un praf de sare
  • piscoturi 200 g
  • capsuni 300 g
  • Sirop:
  • lime 1 buc
  • portocala 1 buc
  • apa 100 ml
  • extract de vanilie o lingurita
  • zahar pudra 1 lingura

Mod de preparare

• mixati galbenusurile cu zaharul pudra cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, la viteza maxima, pana se intaresc si devin spumoase
• amestecati apoi cu mascarpone rece, putin cate putin, mixand la viteza cea mai mica
• adaugati coaja rasa de lime, coaja de portocala si zeama de lime, amestecand usor
• mixati albusurile separat, cu un praf de sare, tot cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender. Cand incep sa se intareasca adaugati zaharul tos, putin cate putin si mixati pana obtineti o bezea tare
• adaugati apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati intr-un bol sucul de la o portocala si lime cu extractul de vanilie si zaharul pudra, apoi adaugati apa
• insiropati piscoturile si asezati-le intr-o tava dreptunghiulara (tava de chec)
• taiati felii cateva capsuni mai mari si asezati-le de jur imprejurul tavii, puneti apoi un strat de crema, deasupra capsuni taiate, apoi iar un strat de piscoturi insiropate si la final restul de crema
• ornati cu capsuni si frunzulite de menta verde
• lasati tiramisu la frigider cateva ore.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci