Tiramisu reţetă originala

Azi aveam o reteta de tiramisu cu mascarpone de la Delaco absolut delicioasa! Se prepara usor, ca orice reteta de Tiramisu reţetă originala, si este un desert minunat!

Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originala

Ingrediente

  • 100 ml espresso
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lichior Amaretto

Mod de preparare

Azi aveam o reteta de tiramisu cu mascarpone de la Delaco absolut delicioasa!

Incepe prepararea desertului cu pregatirea unui espresso, in care pui 2 lingurite de zahar si pe care il lasi la racit.

Separa galbenusurile de albusuri, si pune galbenusurile intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Amesteca pana se formeaza o crema densa si adauga apoi lichiorul Amaretto. Combina crema de oua cu branza mascarpone si amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Insiropeaza piscoturile cu espresso si aseza-le pe un platou, la indemana.

Trecem acum la montarea "prajiturii". :)

Pregateste doua tavi dreptunghiulare, pe care le imbraci in folie alimentara. Toarna intai un strat de crema, peste care asezi un rand de piscoturi. Adauga al doilea si ultimul strat de crema si incheie cu un strat de piscoturi. Repeta procedeul si pentru a doua tava.

Dupa montarea prajiturii, dam cele doua tavi la frigider pentru cateva ore pana ce crema se va intari.

Scoate tavile din frigider si pregateste doua platouri pe care sa rastorni tiramis-ul. Indeparteaza folia, si presara cacao, in asa fel incat sa imbrace bine toata suprafata iar la final pentru un aspect delicios rade cateva patratele de ciocolata.


Tiramisu cu mascarpone Delaco se serveste rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide