Tiramisu reţetă originala

Azi aveam o reteta de tiramisu cu mascarpone de la Delaco absolut delicioasa! Se prepara usor, ca orice reteta de Tiramisu reţetă originala, si este un desert minunat!

Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originala

Ingrediente

  • 100 ml espresso
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lichior Amaretto

Mod de preparare

Azi aveam o reteta de tiramisu cu mascarpone de la Delaco absolut delicioasa!

Incepe prepararea desertului cu pregatirea unui espresso, in care pui 2 lingurite de zahar si pe care il lasi la racit.

Separa galbenusurile de albusuri, si pune galbenusurile intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Amesteca pana se formeaza o crema densa si adauga apoi lichiorul Amaretto. Combina crema de oua cu branza mascarpone si amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Insiropeaza piscoturile cu espresso si aseza-le pe un platou, la indemana.

Trecem acum la montarea "prajiturii". :)

Pregateste doua tavi dreptunghiulare, pe care le imbraci in folie alimentara. Toarna intai un strat de crema, peste care asezi un rand de piscoturi. Adauga al doilea si ultimul strat de crema si incheie cu un strat de piscoturi. Repeta procedeul si pentru a doua tava.

Dupa montarea prajiturii, dam cele doua tavi la frigider pentru cateva ore pana ce crema se va intari.

Scoate tavile din frigider si pregateste doua platouri pe care sa rastorni tiramis-ul. Indeparteaza folia, si presara cacao, in asa fel incat sa imbrace bine toata suprafata iar la final pentru un aspect delicios rade cateva patratele de ciocolata.


Tiramisu cu mascarpone Delaco se serveste rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita