Tiramisu reţetă cu rabarbura

Tiramisu reţetă cu rabarbura se prepara usor. Gasiti reteta de tiramisu cu rabarbura, pe culinar.ro, alaturi de alte retete de prajituri.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • sare
  • 200 gr zaahr
  • 100 gr faina
  • 700 gr rabarbura
  • 1 pastaie vanilie
  • 50 gr dulceata de capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite amidon
  • 5 linguri lichior de migdale
  • 1 lamaie
  • 500 gr mascarpone
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare

Aceasta reteta de tiramisu se prepara usor. Petru a prepara tiramisu se separa 4 oua, se bat albusurile cu sare, iar galbenusurile cu 100 gr zahar si 2 linguri apa calda. Se asaza deasupra albusurile batute, apoi se cerne faina si se inglobeaza ambele cu atentie. Se asaza compozitia pe o tava cu hartie de copt si se coace 8-10 minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna blatul pe un prosop de bucatarie, Se desprinde hartia de copt de pe fund.

Se lasa sa se raceasca blatul. Separat, se curata rabarbura si se taie bucati. Se cresteaza pastaia de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului. Se pun ambele la fiert cu rabar bura, 50 gr zahar, 100 ml apa, dulceata si zahar vanilat. se dizolva amidonul in putina apa si se adauga compozitia de rabarbura. Se lasa la fiert cca 2 minute. Se indeparteaza pastaia de vanilie si se lasa la racit compozitia de rabarbura. Se decupeaza cu un pahar 24 de cercuri din aluatul de pandispan si se stropesc cu lichior. Se bat 4 oua cu 50 gr zahar, coaja rasa si sucul de la o lamaie. Se inglobeaza apoi mascarpone. In pahare se asaza straturi alternative de blat si compot de rabarbura, dupa care se da la frigider cca 3 ore.


Tiramisu se serveste pudrat cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide