Pentru Tiramisu reţetă originala , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul si se continua baterea.
Pentru Tiramisu reţetă originala se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul si se continua baterea. Galbenusurile se amesteca cu super crema Mascarpone. Albusurile batute spuma cu zahar se adauga peste super crema amestecata cu galbenusuri; se amesteca totul lejer. Se pregateste cafeaua la filtru (sau la ibric) si se strecoara, se adauga coniac sau rom si lapte. Piscoturile se aseaza unul langa altul, se intinde crema rezultata in strat gros de cca 1 cm; peste rema se aseaza inca un rand de piscoturi umezite in sirop, se intinde un strat de crema, se uniformizeaza prajitura si se lasa la rece cateva ore.
Cand prajitura tiramisu se serveste se portioneaza dupa dorinta si se cerne cacao.
Aceasta prajitura a aparut de putin timp in tara noastra (provine din Italia), este de exceptie, satisfacand si cele mai exigente gusturi.
Tiramisu cu cafea si cognac se serveste rece.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii