Tiramisu reţetă cu Vermut

O reteta foarte putin diferita de Tiramisu reţetă originala. Se amesteca cafeaua rece cu vermutul si se toarna intr-o tavita mica dar destul de larga ca sa incapa la inmuiat piscoturile. Se ia o tava din sticla

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 250 g brinza Mascarpone
  • 250 ml espresso
  • 6 cl Vermut alb
  • 200 g piscoturi
  • ceva cacao

Mod de preparare

Se amesteca cafeaua rece cu vermutul si se toarna intr-o tavita mica dar destul de larga ca sa incapa la inmuiat piscoturile. Se ia o tava din sticla cu capac si se aseaza jumatate din cantitatea de piscoturi inmuiate scurt in acest amestec de mai sus.Separati albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se bat cu cele 4 linguri de zahar pina se obtine o crema albicioasa si tare. Separat se bat albusurile spuma.In crema de la galbenusuri se pune brinza (asa lingura cu lingura) si se bate pina se omogenizeaza complet. Folositi mixerul altfel vai de minuta voastra! Apoi se adauga si albusurile spuma si bateti inca un pic pina s-au incorporat si ele. Si gata crema!Adaugati jumatate din crema in tava peste piscoturile inmuiata, apoi mai puneti si ultimul rind de piscoturi pe care la fel le inmuiati in cafea, si la sfirsit iar crema si pudrati totul cu cacao din belsug.

Se pune capacul de la tava si se baga la frigider pentru minim 2 ore.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide