Usor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Aceasta varianta este fără ouă. Dacă doriți, puteți pregăti crema în funcție de gustul vostru.
Se pregătește o cafea neagră (intensa, fără zahăr).
Se topește ciocolata impreuna cu smântâna lichidă. Se omogenizează, apoi lasa la temperat.
Smântâna se mixează bine până devine pufoasă și aerată. Se adaugă zahărul, se mixează bine, apoi se adaugă brânza mascarpone. La final, se adaugă lichiorul. Se omogenizează.
Se pregătesc 6 forme potrivite, preferabil din sticlă.
Se rup și se pun câte 2 pișcoturi în fiecare pahar. Se însiropează bine cu cafea. Urmează un strat de cremă de ciocolată.
Crema de brânză se pune într-un poche și se spriteaza în fiecare pahar. Se pudrează cu cacao.
Se dau la rece până la servire.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii