Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala este un desert rapid si delicios, adorat in intreaga lume, ce se face din doar 3 ingrediente. Dar noi iti aratam reteta cea mai apropiata de versiunea originala a tiramisu-ului.

Timp pregatire
12 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originala

Ingrediente

  • 300 ml espresso
  • 100 ml Amaretto
  • 2 fiole esenta de rom
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar tos
  • 500 gr Mascarponne
  • 100 gr cacao
  • 48 buc piscoturi de sampanie

Mod de preparare

Intai se face crema pentru tiramisu.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste si crema ia o culoare alburie. Se bat albusurile pana cand se intaresc. 
(este interzis a se folosi castron din metal la prepararea acestei creme). Crema de branza Mascarponne se mixeaza putin pentru a deveni foarte fina, se adauga esenta de rom si se mai mixeaza putin. Se adauga galbenusurile, albusurile batute si se amesteca usor cu o paleta de silicon. Crema este gata. In continuare se amesteca espresso rece (la temp. camerei) cu lichiorul Amaretto.
Foarte mare atentie la inmuiarea piscoturilor. Mai intai se pregateste o tava dreptunghiulara ( 38  x 30 cm) pe care se presara cacao. Se iau cate doua piscoturi care doar se baga si se scot imediat din siropul espresso facut si se asaza imediat pe tava unul langa altul.

Cand tava a fost in totalitate acoperita cu piscoturi, se asaza jumatate din crema facuta. Se continua cu cealalta jumatate de piscoturi care se asaza in sens invers decat primele, dupa care se pune ultima parte de crema. Se modeleaza marginile pentru a arata frumos. Se introduce la frigider cca. 20 minute, dupa care se scoate si se pudreaza cu cacao (inclusiv marginile laterale), dupa care se da la frigider 12 ore.


Tiramisu original se serveste rece portionata dreptunghiular.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Cornulete fragede
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Placinta rulata cu mere
4
Prajituri

Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere este o reteta de prajitura foarte delicioasa. Pentru aceasta reatata aveti nevoie de 1 kg mere, 3-4...

Placinta rulata cu mere
Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocata
5
Aperitive cu carne

Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocata

Se ung folie de napolitana cu branza topita.E mai bine sa ungem partea cu patratele mici, altfel va fi nevoie de mai mult de...

Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocata
Parteneri
Tarta rasturnata cu mere
Bucataras.RO

Tarta rasturnata cu mere

Mama facea des aceasta prajitura, insa cu mere intregi, scobite, in interiorul lor punand dulceata de visine. Mie mi-a fost...

Tarta rasturnata cu mere
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare