Tiramisu reţetă originala este un desert rapid si delicios, adorat in intreaga lume, ce se face din doar 3 ingrediente. Dar noi iti aratam reteta cea mai apropiata de versiunea originala a tiramisu-ului.
Intai se face crema pentru tiramisu.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste si crema ia o culoare alburie. Se bat albusurile pana cand se intaresc.
(este interzis a se folosi castron din metal la prepararea acestei creme). Crema de branza Mascarponne se mixeaza putin pentru a deveni foarte fina, se adauga esenta de rom si se mai mixeaza putin. Se adauga galbenusurile, albusurile batute si se amesteca usor cu o paleta de silicon. Crema este gata. In continuare se amesteca espresso rece (la temp. camerei) cu lichiorul Amaretto.
Foarte mare atentie la inmuiarea piscoturilor. Mai intai se pregateste o tava dreptunghiulara ( 38 x 30 cm) pe care se presara cacao. Se iau cate doua piscoturi care doar se baga si se scot imediat din siropul espresso facut si se asaza imediat pe tava unul langa altul.
Cand tava a fost in totalitate acoperita cu piscoturi, se asaza jumatate din crema facuta. Se continua cu cealalta jumatate de piscoturi care se asaza in sens invers decat primele, dupa care se pune ultima parte de crema. Se modeleaza marginile pentru a arata frumos. Se introduce la frigider cca. 20 minute, dupa care se scoate si se pudreaza cu cacao (inclusiv marginile laterale), dupa care se da la frigider 12 ore.
Tiramisu original se serveste rece portionata dreptunghiular.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtPana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de...
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietajGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii