Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Biscuiti amaretti – 85 g
  • 350 g de mascarpone;
  • Espresso rece – 100 ml
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Cacao – 20 g
  • Ciocolata neagra – 60 g
  • Crema de whiskey – 1,5 linguri
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Zahar – 70 g

Mod de preparare

1. Toarna crema de whiskey in expresso. Expresso trebuie sa fie foarte concentrat si racit. Daca nu ai expresor, o cana de cafea concentrata e la fel de buna... vreo 3 linguri de cafea la o cana.


2. Cu ajutorul unui mixer bate frisca, iar spre final adauga zaharul pudra. Smantana de frisca trebuie sa fie foarte rece pentru a nu se taia.


3. Separat, bate si branza mascarpone, adauga extractul de vanilie si coaja de portocala, si apoi o incorporeaz-o in frisca. In varianta pentru copii, inlocuieste expresso-ul cu cacao cu lapte si nu mai pune crema de whisky.


4. ia biscuitii amaretti si tavaleste-i putin prin amestecul de espresso cu crema de whiskey.


5. la baza pahatului intra 3-4 biscuiti, apoi pune crema, cacao, inca 3-4 biscuiti si iar crema.


Ultimul strat va avea cacao pudra si ceva ciocolata neagra, rasa pe deasupra;


lasa-l 2 ore la frigider. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc