Tort cu mandarine si capsuni

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului pina rezulta un aluat cremos. Se pune in tava de tarta unsa si pudrata cu faina si s

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • blat: 3 oua
  • 80 g zahar
  • 30 g unt moale
  • 80 g faina
  • un praf de copt
  • 50 g migdale macinate
  • crema: 500 g capsuni
  • 350 g brinza de vaci
  • 70 g zahar
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 2 oua
  • 4 linguri coniac
  • 10 g gelatina
  • felii de mandarine
  • un plic glazura alba

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului pina rezulta un aluat cremos. Se pune in tava de tarta unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit. Ppentru crema, capsunile se taie jumatate sferturi, jumatate cuburi. Galbenusurile se amesteca cu brinza de vaci, zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se pune la muiat si se incorporeaza in crema alaturi de coniac. Se lasa sa se inchege crema. Albusurile se bat spuma tare. Frisca se bate cu un intaritor si se amesteca usor cu albusurile. Cind crema a inceput sa se lege, se pun capsunile cuburi si frisca. Blatul se taie pe 2 niveluri. Se umple tortul cu crema si se da la rece 3 ore. Se decoreaza cu capsunile ramase si cu felii de mandarine. Se toarna peste glazura alba.
Se serveste taiat feii. Este un tort foarte aspectuos si poate fi servit cu ocazia unui eveniment.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc