Tort cu mandarine si capsuni

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului pina rezulta un aluat cremos. Se pune in tava de tarta unsa si pudrata cu faina si s

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • blat: 3 oua
  • 80 g zahar
  • 30 g unt moale
  • 80 g faina
  • un praf de copt
  • 50 g migdale macinate
  • crema: 500 g capsuni
  • 350 g brinza de vaci
  • 70 g zahar
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 2 oua
  • 4 linguri coniac
  • 10 g gelatina
  • felii de mandarine
  • un plic glazura alba

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului pina rezulta un aluat cremos. Se pune in tava de tarta unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit. Ppentru crema, capsunile se taie jumatate sferturi, jumatate cuburi. Galbenusurile se amesteca cu brinza de vaci, zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se pune la muiat si se incorporeaza in crema alaturi de coniac. Se lasa sa se inchege crema. Albusurile se bat spuma tare. Frisca se bate cu un intaritor si se amesteca usor cu albusurile. Cind crema a inceput sa se lege, se pun capsunile cuburi si frisca. Blatul se taie pe 2 niveluri. Se umple tortul cu crema si se da la rece 3 ore. Se decoreaza cu capsunile ramase si cu felii de mandarine. Se toarna peste glazura alba.
Se serveste taiat feii. Este un tort foarte aspectuos si poate fi servit cu ocazia unui eveniment.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Desert briose cu mere
Bucataras.RO

Desert briose cu mere

Tare mi-au făcut cu ochiul brioșele postate de voi ca recomandare și cum am mere, ouă și timp din belșug, am purces la...

Desert briose cu mere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola