Tort cu prune si cocos

Batem untul, zaharul si galbenusurile, amestecam faina cu cacao, migdalele si praful de copt. Le amestecam. Turnam aluatul intr-o forma de tort unsa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 15 dkg unt
  • 15 dkg zahar
  • 3 linguri cacao
  • 7
  • 5 – 7
  • 5 dkg fulgi de cocos
  • fulgi de migdale
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 15 dkg gem de prune
  • 4 dl
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic jeleu pentru tort

Mod de preparare

Batem untul, zaharul si galbenusurile, amestecam faina cu cacao, migdalele si praful de copt. Le amestecam. Turnam aluatul intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina si il coacem in cuptorul pre-incalzit, lasam sa se raceasca. Amestecam gemul de prune cu jumate din , restul frecam cu intaritorul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma tare, incorporam de gem de prune. Intindem pe aluatul obtinut, si punem la frig pentru 1-2 ore. Jeleul de tort il preparam dupa instructiuni, si il intindem deasupra tortului si punem din nou la rece.

Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Cremsnit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori