Aceasta reteta de prajitura cu nuci si stafide, are o istorie interesanta si poate fi facuta si cu fructe uscate. Puteti folosi un amestec de nuci, alune si migdale si fructe uscate dupa gust.
1. In primul rand inainte cu o zi sa faceti acest tort trebuie sa puneti la inmuiat fructele uscate, nucile si stafidele in rom impreuna cu steluta de anason, peste noapte. Daca nu, doua ore cel putin.
2. Preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius. Mixati untul impreuna cu zaharul brun pana cand devine spumos si zaharul s-a topit. Adaugati pe rand cele 5 galbenusuri, amestecand dupa fiecare, melasa si mierea.
3. Amestecati faina impreuna cu scortisoara si cuisoarele macinate, praful de copt si adaugati la amestecul de galbenusuri alternand cu romul ramas. Adaugati si fructele, nucile si stafidele.
4.Intr-un alt bol curat bateti cele 5 albsusuri impreuna cu zaharul pudra pana cand s-a dizolvat si albusurile sunt tari.
5. Adaugati albusurile la amestecul de galbenusuri, amestecand incet de jos in sus.
6. Turnati aluatul intr-o tava potrivita pentru cuptor (tarta sau chec) si lasati pana cand trece testul cu scobitoarea.
Prajitura de casa cu nuci si stafide se serveste rece. Poate fi pastrata in folie alimentara la frigider, gustul ei devenind mai bun pe masura ce trece timpul.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii