Trifle-ul este un desert englezesc consacrat. Il veti gasi in diferite variante, dar desertul original este cu crema facuta acasa, cu cirese si pandispan.
Clasicul desert englezesc, trifle-ul poate fi pregatit in portii individuale sau intr-un bol mai mare. Aceasta reteta de trifle contine si lichior de cirese, dar daca doresti sa il servesti si copiilor poti renunta la lichior.
Prepara pandispanul dupa indicatiile din reteta, sau cumpara un blat de pandispan. Pregateste si crema englezeasca, ti-o recomand pe cea facuta acasa in detrimentul celei cumparate.
Aseaza pe fundul vasului in care alegi sa prepari desertul, blatul de pandispan maruntit sau taiat felii. Spala ciresele si scoate-le samburii, si aseaza-le uniform deasupra blatului, pana il acopera. Apasa bine cu furculita ca sa iasa sucul din ele, dupa care stropeste-le cu lichiorul de cirese. Adauga crema englezeasca, tot in strat generos, dupa care incheie cu un strat de frisca proaspat batuta, pe care o poti aranja cu un posh.
Trifle-ul englezesc cu cirese se servese rece si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Se decoreaza cu migdale prajite si cu fructe proaspete.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii