Trifle englezesc cu cirese

Trifle-ul este un desert englezesc consacrat. Il veti gasi in diferite variante, dar desertul original este cu crema facuta acasa, cu cirese si pandispan.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Trifle englezesc cu cirese

Ingrediente

  • 300g pandispan
  • 300g cirese
  • 6lg lichior de cirese
  • 500ml crema englezeasca
  • 500ml frisca lichida
  • migdale

Mod de preparare

Clasicul desert englezesc, trifle-ul poate fi pregatit in portii individuale sau intr-un bol mai mare. Aceasta reteta de trifle contine si lichior de cirese, dar daca doresti sa il servesti si copiilor poti renunta la lichior.

Prepara pandispanul dupa indicatiile din reteta, sau cumpara un blat de pandispan. Pregateste si crema englezeasca, ti-o recomand pe cea facuta acasa in detrimentul celei cumparate.

Aseaza pe fundul vasului in care alegi sa prepari desertul, blatul de pandispan maruntit sau taiat felii. Spala ciresele si scoate-le samburii, si aseaza-le uniform deasupra blatului, pana il acopera. Apasa bine cu furculita ca sa iasa sucul din ele, dupa care stropeste-le cu lichiorul de cirese. Adauga crema englezeasca, tot in strat generos, dupa care incheie cu un strat de frisca proaspat batuta, pe care o poti aranja cu un posh.


Trifle-ul englezesc cu cirese se servese rece si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Se decoreaza cu migdale prajite si cu fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc