"Turo Rudi"

Se freaca bine branza, smantana, zaharul si zaharul vanilat, plus coaja de portocala. Gelatina se fierbe in apa conform indicatiilor de pe pachet, dup

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. branza de vaci nesarata (dulce)
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 2 litri smantana
  • 1 pachetel
  • gelatina pt gatit
  • putina coaja rasa de portocala
  • ciocolata amaruie menaj pt final

Mod de preparare

Se freaca bine branza, smantana, zaharul si zaharul vanilat, plus coaja de portocala. Gelatina se fierbe in apa conform indicatiilor de pe pachet, dupa care se amesteca in compozitia de branza frecata si se omogenizeaza bine. Pasta obtinuta se modeleaza in cilindre groase de circa 1 cm diametru si 8 - 10 cm lungime si se lasa la frigider pt 3 ore. Atentie, cilindrele astfel obtinute nu trebuiesc congelate, ci doar tinute la rece pana devin tari. Se scot din frigider si se imbraca in ciocolata topita, lasandu-se apoi sa se raceasca glazura de ciocolata. Optional se poate forma cilindrele avand partea de sus "taita" si se poate aplica un strat consistent de gem pe ele (gem de caise, capsuni e cel mai gustos). Si aceste cindre se imbraca la fel in ciocolata amaruie si se servesc gata racite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide