Turta de grau cu fructe

Spalati graul si puneti-l la fiert cu un pahar de apa, apoi adaugati laptele. Cand e bine fiert si consistent ca cel de coliva, adaugati zaharul, gal

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pahare arpacas
  • 1 l lapte
  • 125 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 10 piersici
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Spalati graul si puneti-l la fiert cu un pahar de apa, apoi adaugati laptele. Cand e bine fiert si consistent ca cel de coliva, adaugati zaharul, galbenusurile, untul si coaja de lamaie si amestecati bine compozitia. Adaugati apoi fructele taiate bucatele si albusul batut spuma. Ungeti o tava cu unt, presarati-o cu pesmet si turnati in ea compozitia obtinuta. Coaceti la foc potrivit.


Taiati prajitura calda si pudrati-o cu zahar vanilat.

Alte prajituri:

Gogosi pufoase Chec pufos Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc