Se macina fin grauntele, se amesteca cu mierea si cu aromele pentru turta dulce si se adauga lapte pana se formeaza aluatul. Acestea se lasa sa creasc
Se macina fin grauntele, se amesteca cu mierea si cu aromele pentru turta dulce si se adauga lapte pana se formeaza aluatul. Acestea se lasa sa creasca cel putin 1 ora.
Din aceasta coca putem taia diverse forme si le putem orna. Apoi se lasa la uscat.
Se framanta coca, se presara martipan subtire(nuca de cocos), se intinde si se taie in bucati.
La coca de baza se pot adauga nuci tocate, fructe uscate, seminte etc.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii