200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei
200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt
Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei (margarina) si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gem ( un borcan de 400 g ).
Peste toate acestea se toarna urmatoarea compozitie:
- 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, se incorporeaza pe rind 6 galbenusuri, dupa care se amesteca cu 250 g nuca macinata.
Tava cu cele trei compozitii, una peste alta, se pune la copt.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se toarna deasupra o glazura de ciocolata.
Glazura: 1 pahar de apa (200 ml) se fierbe impreuna cu 250 g zahar pina se leaga; se ia de pe foc si se pun 2 linguri de cafea lichida, 2 linguri de rom, 2 linguri de cacao si 100 g de unt.
Glazura se toarna peste prajitura cind este putin calda.
Prajitura este mai gustoasa a doua zi de la preparare ( daca mai rezistati pina atunci ).
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii