200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei
200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt
Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei (margarina) si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gem ( un borcan de 400 g ).
Peste toate acestea se toarna urmatoarea compozitie:
- 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, se incorporeaza pe rind 6 galbenusuri, dupa care se amesteca cu 250 g nuca macinata.
Tava cu cele trei compozitii, una peste alta, se pune la copt.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se toarna deasupra o glazura de ciocolata.
Glazura: 1 pahar de apa (200 ml) se fierbe impreuna cu 250 g zahar pina se leaga; se ia de pe foc si se pun 2 linguri de cafea lichida, 2 linguri de rom, 2 linguri de cacao si 100 g de unt.
Glazura se toarna peste prajitura cind este putin calda.
Prajitura este mai gustoasa a doua zi de la preparare ( daca mai rezistati pina atunci ).
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniPlacinta rulata cu mere este o reteta de prajitura foarte delicioasa. Pentru aceasta reatata aveti nevoie de 1 kg mere, 3-4...
Placinta rulata cu mere
Comentarii