200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei
200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt
Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei (margarina) si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gem ( un borcan de 400 g ).
Peste toate acestea se toarna urmatoarea compozitie:
- 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, se incorporeaza pe rind 6 galbenusuri, dupa care se amesteca cu 250 g nuca macinata.
Tava cu cele trei compozitii, una peste alta, se pune la copt.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se toarna deasupra o glazura de ciocolata.
Glazura: 1 pahar de apa (200 ml) se fierbe impreuna cu 250 g zahar pina se leaga; se ia de pe foc si se pun 2 linguri de cafea lichida, 2 linguri de rom, 2 linguri de cacao si 100 g de unt.
Glazura se toarna peste prajitura cind este putin calda.
Prajitura este mai gustoasa a doua zi de la preparare ( daca mai rezistati pina atunci ).
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii