Se freaca spuma mierea cu zaharul si ouale, se adauga scortisoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie si sarea; se amesteca bine,
Se freaca spuma mierea cu zaharul si ouale, se adauga scortisoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie si sarea; se amesteca bine, apoi se adauga faina (cantitatea necesara pentru a obtine un aluat potrivit de moale). Se acopera cu un servet si se lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 minute. Se intinde o foaie groasa de ½ cm si se taie fisii lungi de cca 12-14 cm si late de 2 cm. Fiecare fisie se rasuceste si se indoaie in forma de corn, apoi se aseaza pe o tava de copt usor unsa cu untdelemn. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-au copt, cit sint inca fierbinti, se presara cu zahar vanilat.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii