Daca vrei sa realizezi ceva deosebit cu mere iti recomand merele umplute. Un desert rustic, grozav, numai bun sa-ti incalzeasca sufletul intr-o seara
Daca vrei sa realizezi ceva deosebit cu mere iti recomand merele umplute. Un desert rustic, grozav, numai bun sa-ti incalzeasca sufletul intr-o seara rece. Merele se spala, se golesc de casuta semintelor si de o parte din interior, asigurandu-ne ca ramane destul loc pentru umplutura. Este preferabil sa nu fie decojite, pentru ca in coaja concentratia de vitamine si minerale este dubla fata de cea din pulpa. Se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se inteapa coaja din loc in loc cu o scobitoare- evitand astfel explozia merelor in cuptor. Se umple fiecare mar cu: putin unt sau margarina, visine din dulceata si amestec de nuci taiate marunt, zahar vanilat, scortisoara si cardamom. Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor pentru 25-30 minute.
Se servesc fierbinti, stropite din belsug cu miere de albine . Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii