Daca vrei sa realizezi ceva deosebit cu mere iti recomand merele umplute. Un desert rustic, grozav, numai bun sa-ti incalzeasca sufletul intr-o seara
Daca vrei sa realizezi ceva deosebit cu mere iti recomand merele umplute. Un desert rustic, grozav, numai bun sa-ti incalzeasca sufletul intr-o seara rece. Merele se spala, se golesc de casuta semintelor si de o parte din interior, asigurandu-ne ca ramane destul loc pentru umplutura. Este preferabil sa nu fie decojite, pentru ca in coaja concentratia de vitamine si minerale este dubla fata de cea din pulpa. Se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se inteapa coaja din loc in loc cu o scobitoare- evitand astfel explozia merelor in cuptor. Se umple fiecare mar cu: putin unt sau margarina, visine din dulceata si amestec de nuci taiate marunt, zahar vanilat, scortisoara si cardamom. Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor pentru 25-30 minute.
Se servesc fierbinti, stropite din belsug cu miere de albine . Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii