Mierea se pune intr-un castron impreuna cu zaharul tos, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, laptele, mirodeniile, iar la urma faina amestecata cu amoniacul. S
Mierea se pune intr-un castron impreuna cu zaharul tos, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, laptele, mirodeniile, iar la urma faina amestecata cu amoniacul. Se framanta un aluat atre, care se pune la rece 12 ore. Se intinde o foaie din aluat, se decupeaza figurine si se coc la foc potrivit, in tava unsa si tapetata. Dupa ce s-au rumenit uniform, se scot intr-un castron mai mare si se lasa la racit. Se freaca 2 galbenusuri cu zaharul ramas, pentru glazura si cu zeama de lamaie, pana cand se obtine o compozitie omogena, care se toarna peste turte.
Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Cornulete cu rahat
Prajituri simple
Papanasi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii