Sfintisori moldovenesti

Sfintisorii moldovenesti este o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina, drojdia, sarea si o lingura de zahar.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingurita sare
  • 8 lingura zahar
  • 5 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 buc. drojdie
  • 1 buc. esenta vanilie
  • 600 gr faina
  • 500 ml apa calduta
  • 1 ceasca miere de albine
  • 1 ceasca miez de nuca macinat

Mod de preparare

Sfintisorii moldovenesti sunt o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina, drojdia, sarea si o lingura de zahar. turnam apa calduta incet peste aluat si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Aluatul il framantam pana incepe sa faca besici si apoi adaugam uleiul si iar framantam pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Acoperim castronul cu un prosop curat si il lasam la dospit intr-un loc cald timp de 30 min. Dupa ce a crescut aluatul formam sfintii in forma de opt ii punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si ii dam la copt 40-45 min la foc potrivit. In mierea de albine punem putina apa sa nu fie prea groasa si ungem sfintisorii moldovenesti dupa ce s-au racit, cu pensula apoi ii dam prin miezul de nuca.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori