Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

Strudelul cu mere este oricum un desert foarte apreciat, dar varianta originala al lui, adica strudelul vienez cu mere si sos de vanilie este incantatoare.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie
Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

Ingrediente

  • 500 gr aluat pentru strudel (foi de placinta)
  • 1 kg mere
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 1-2 lingurite de scortisoara
  • 1-2 linguri de zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • Pentru sosul de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 80 gr amidon
  • 30 ml esenta de vanilie (sau baton de vanilie 10 gr)

Mod de preparare

1. Curata merele, taie-le in cubulete sau da-le pe razatoare, adauga zaharul, pesmetul, scortisoara si oul intreg si amesteca bine.

2. Ia 2 foi de strudel, unge-le deasupra cu putin ulei, pune mere peste si ruleaza pe marginea lunga; pune in tava tapetata cu hartie de copt.

3. Unge-le cu ulei, acopera-l cu o folie si lasa-l sa se odihneasca 20 de minute.

7. Pune strudelul la cuptor si coace-l 30 de minute.

8. Pudreaza-l din belsug cu zahar pudra.

Pentru crema de vanilie se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca constant pana se obtine o crema suficient de moale.


Strudelul vienez cu mere se serveste rece alaturi de crema de vanilie calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori