Crema de Caramel

Crema de caramel este un desert simplu si delicios. Pentru a face aceasta reteta de crema de caramel aveti nevoie de lapte, zahar si oua.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de Caramel

Ingrediente

  • 150ml frisca lichida
  • 450ml lapte
  • 4 oua intregi + 1 galbenus
  • 120g de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 150g zahar pentru caramelizat

Mod de preparare

Crema de caramel este un desert simplu si delicios. Pentru a face aceasta reteta se topeste mai intai zaharul.
Cand acesta este lichid se toarna in formele in care urmeaza sa fie pusa crema si se tapeteaza bine peretii acestora.
In alt va se pun la fiert laptele si frisca, in momentul in care au inceput sa fiarba stigem focul si lasa sa se racesca cel putin 30 de minute.
Amestecam ouale cu zaharul si le batem bine cu telul pana ce zaharul s-a topit, in acest moment adugam laptele strecurat peste compozitie. Amestecam bine dupa care turnam compozitia in formele tapetate cu zahar.
Punem formele intr-o tava, iar in tava adugam apa fiarta. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formelor. Crema de caramel se da la cuptor pentru 40-50 de minute.


Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se racesca dupa care le dam la frigider pentru cateva ore.
Inainte de servire crema de caramel se rastoarna pe farfurioare.
Sursa acestei retete este blogul Anita's Kitchen Flavours.
Alte retete de dulciuri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc