Sufleul de portocale sau lamaie este un desert simplu si usor, fructat, cu aroma proaspata. Pentru un aspect deosebit serviti sufleul in coaja fructelor.
Se taie portocalele in jumatati, se scobesc de miez, iar cojile se pun putin la cuptor ca sa se usuce, dupa care (dupa ce s-au racit) se ung cu putin unt si se tapeteaza cu zahar.
In acest timp, se freaca spuma, intr-un vas, untul cu zaharul si se inglobeaza in el faina si laptele, turnat putin cate putin. Se amesteca bine. Se fierbe compozitia pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se adauga galbenusurile, pe rand, apoi coaja rasa de portocale si se amesteca foarte bine. Albusurile se bat spuma tare si se inglobeaza usor in preparat. Se toarna in cojile de portocale deja pregatite compozitia, dupa care se baga in cuptorul cald, la foc foarte mic, timp de 30 de minute.
Sufleul de portocale sau lamaie se serveste pudrat cu zahar sau coaja de fructe.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseReteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...
Salata de cartofi cu ardei kapia coptiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii