Sufleu de portocale sau lamaie

Sufleul de portocale sau lamaie este un desert simplu si usor, fructat, cu aroma proaspata. Pentru un aspect deosebit serviti sufleul in coaja fructelor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Sufleu de portocale sau lamaie

Ingrediente

  • 4 portocale (sau lamai)
  • 30 gr unt
  • 75 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 40 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 portocala (sau lamaie)

Mod de preparare

Se taie portocalele in jumatati, se scobesc de miez, iar cojile se pun putin la cuptor ca sa se usuce, dupa care (dupa ce s-au racit) se ung cu putin unt si se tapeteaza cu zahar.

In acest timp, se freaca spuma, intr-un vas, untul cu zaharul si se inglobeaza in el faina si laptele, turnat putin cate putin. Se amesteca bine. Se fierbe compozitia pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se adauga galbenusurile, pe rand, apoi coaja rasa de portocale si se amesteca foarte bine. Albusurile se bat spuma tare si se inglobeaza usor in preparat. Se toarna in cojile de portocale deja pregatite compozitia, dupa care se baga in cuptorul cald, la foc foarte mic, timp de 30 de minute.


Sufleul de portocale sau lamaie se serveste pudrat cu zahar sau coaja de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu branza si frisca
1
Torturi

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...

Tort cu branza si frisca
Chec cu morcov, nuca si stafide
2
Checuri

Chec cu morcov, nuca si stafide

Acest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....

Chec cu morcov, nuca si stafide
Prajitura alba cu crema de ness
3
Prajituri

Prajitura alba cu crema de ness

Aceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...

Prajitura alba cu crema de ness
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Rulada cu mere si scortisoara
5
Preparate dulci

Rulada cu mere si scortisoara

Rulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...

Rulada cu mere si scortisoara
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa